Gyógyító gyümölcsök - A szilva gyógyhatása
A szilva emésztésre gyakorolt jótékony hatása mellett még számos gyógyhatással bír, például szívbarát és rákmegelőző is.
Mit tartalmaz a szilva?
Tartalmaz az ásványi anyagok közül kalciumot, foszfort, káliumot, magnéziumot, cinket, vitaminok közül C-vitamint, B-vitaminokat, béta-karotint, ezen kívűl bioflavonoidokat, antioxidánsokat.
Mire jó a szilva?
rostokban gazdag, emésztést serkentő, székrekedés ellen
vértísztító, vesetisztító, béltisztító
méregtelenítő, vízelethajtó
koleszterinszint csökkentő, tisztítja az érfalakat, magasvérnyomás csökkentő
szívbetegség megelőző
rákmegelőző, rákos sejtek felszámolásában, szabadgyökök megkötésében hatékony
immunerősítő
fogyókúrák, méregtelenító kúrák ideális gyümölcse
|
Vitamin ABC - D-vitamin
Elengedhetetlen a csontképződéshez, a napfény hatására képződik a szervezetben elővitaminjából.
Vitamin ABC - C-vitamin
Fontos szerepe van az immunrendszer erősítésében és a rákmegelőzésben is. Hiányában vérzékenység, fáradékonyság alakulhat ki.
Vitamin ABC - Béta-karotin
A színes zöldségekben, gyümölcsökben fordul elő, az A-vitamin előanyaga, többek között rákmegelőző hatású is.
Vitamin ABC - B3-vitamin
Lényeges szerepe van az anyagcserefolyamatokban, vércukorszint szabályozásban, hormontermelődésben, idegrendszeri működésben, emésztőrendszer működésében, a bőr egészségének fenntartásában.
Vitamin ABC - B5-vitamin
Igen sokoldalú és szinte minden természetes táplálékban előforduló vitamin. Hajszépítő hatása mellett csökkenti az öregedést, és mérsékli az allergiás tüneteket is.
|
|